Липса на колаген

Първите три признака за ЛИПСА НА КОЛАГЕН в тялото ни.

Lack of collagen

⭕ ИЗТЪНЯВАНЕ НА КОСАТА ⭕

Колагенът заобикаля пространството около космените фоликули. На това място микросъдовете доставят необходимите хранителни вещества от тялото и по този начин подхранват косата. Това прави косъма по-здрав, плътен и блестящ. Когато колагенът намалява, този процес се забавя и косата става по-тънка и късаща се. Белтъчините в косъма също се борят с действието на свободните радикали, което може да доведе до увреждане на структурата на косата, забавяне на растежа й.

⭕ БРЪЧКИ ⭕

Колагенът е протеинът в тялото, който придава плътност и здравина на кожата. Бръчките и фините линии са естествен страничен ефект от изчерпания колаген в нея. Възстановяването на протеина в клетките ще укрепи и направи кожата по-еластична.

Производството на колаген намалява естествено с възрастта, но и от облъчване с ултравиолетовите лъчи, които водят до появата на свободни радикали.

⭕ ЦЕЛУЛИТ ⭕

Целулитът е проблем със съединителната тъкан, засягащ кръвоносната и лимфна система на кожата. Буквално означава ⚡дистрофия на мастната тъкан при жените.

Колагенът има водеща роля в образуването на съединителната тъкан. Той помага за регенериране на клетките и еластичността на кожата. По-ниските нива на протеина причиняват изтъняване

Бъдете здрави! Бъдете информирани!

Източник: Пътека към здравето