Въпроси и отговори за Elemental.TV

Често задавани въпроси за гледането на българска телевизия в Германия

Elemental.TV е онлайн телевизия с глобално покритие, специално за българи в чужбина. Разполага с много TV канала на живо и запис, български и световен спорт, новини, филми, сериали, музика и други. Аз лично гледам на браузера на телевизора, но има много и най-различни варианти. Качеството е отлично и без прекъсвания. Може да стартираш с безплатни пакет и да се убедиш в предимствата без да плащаш абсолютно нищо. За регистрация дори не се изисква кредитна карта. Ако решиш да минеш на платен план, може да платиш с кредитна карта или пейпал.

При заявка на абонамент за Elemental.TV може да изпозваш код bartex-11-yahoo-com и ще получиш 35% отстъпа за абонамента. ЗАВИНАГИ.

РЕГИСТРАЦИЯ

Elemental.TV е интерактивна онлайн телевизия, създадена специално за българи в чужбина. Услугата включва 60+ български и световни TV канала, които може да гледате на живо или запис (до 10 дни назад). След успешна регистрация може да ползвате видео портала ни на компютър, смартфон и таблет. За телевизор предлагаме ТВ бокс или Android TV приложение, което може да инсталирате на Android телевизор през Google Play.

Предлагаме Безплатен план за достъп до 15 TV канала с пълната функционалност на Elemental.TV (без ограничение във времето). За тази цел е необходимо единствено да се регистрирате с валиден имейл адрес, без да въвеждате лична или платежна информация.

Да, видео порталът на Elemental.TV е достъпен само след регистрация. Тя е безплатна и не изисква въвеждането на лична или платежна информация, но автоматично дава достъп до безплатния ни пакет. След регистрацията можете да заявите и някой от платените ни абонаменти

Регистрацията става на този линк: play.elemental.tv/register. Трябва да въведете адрес на валидна електронна поща (например ime.familia@gmail.com) и парола, която ще ползвате за достъп до услугата. Финалната стъпка е потвърждение на регистрацията. За тази цел трябва да влезете в пощата си и да отворите линка в писмото, изпратено от нас (ако не може да го намерите, препоръчваме да проверите в папка Спам и Рекламни съобщения или да потърсите имейл от registration@elemental.tv). След като натиснете бутон Потвърди ще бъдете прехвърлени във видео портала ни с достъп до Безплатния ни пакет.

Проверете дали писмото не е в папка Спам или в папка Рекламни съобщения (за gmail.com). Може да потърсите и писмо от registration@elemental.tv в пощата си. Ако не намирате нищо, уверете се, че сте въвели вярно имейл адреса при регистрацията си (повторете процеса) или ни пишете на support@elemental.tv.

За да смените паролата си отворете play.elemental.tv, в секция Вход натиснете линка Забравена парола (най-долу). Въведете имейл адреса, използван при регистрацията. На него ще изпратим съобщение от registration@elemental.tv (ако не може да го намерите, препоръчваме да проверите в папка Спам или Рекламни съобщения). Отворете го и натиснете бутон Потвърди. Ще бъдете прехвърлени отново към видео портала. След като въведете новата парола в двете полета натиснете бутона Запази промяната.

Не. Основният елемент на един акаунт е имейл адреса. Ако желаете да ползвате акаунт с друг имейл е необходимо да направите регистрация с новия имейл адрес. Ако имате платен абонамент към стария акаунт може да прекратите подновяването му и да изчакате да изтече или да го изтриете (това действие автоматично ще доведе до възстановяване на остатъчна сума в банковата ви карта или PayPal акаунт за неусвоения период).

АБОНАМЕНТ И ПЛАЩАНЕ

След успешна регистрация, влезте във видео портала (play.elemental.tv) и от Акаунт (горе вдясно) отворете меню Абонаменти. Изберете план (Елементал или Премиум) и желания период (1, 3, 6 или 12 месеца) за предплащане. Следвайки стъпките с бутон Напред, въведете необходимата лична информация и платежно средство. На последната стъпка, след като натиснете бутон Плати, за да потвърдите плащането, системата ще ви информира за резултата (успешно плащане или грешка). Абонаментът ще се активира незабавно след успешно плащане.

Elemental.TV предлага три абонаментни плана: Безплатен (15TV канала), Елементал (45TV канала) и Премиум (60TV канала). Последните два са с платен достъп и включват повече телевизионни канали и съдържание. Към план Елементал и Премиум може да изберете период за предплащане от 1, 3, 6 или 12 месеца. Подновяването на абонаментите за нов период и плащането им се извършват автоматично, като системата изпраща известие за това на вашия имейл 6 дни по-рано. Услугата е по-изгодна при предплащане на по-дълги периоди, тъй като има допълнителни остъпки.

След успешна регистрация, влезте във видео портала (play.elemental.tv) и от Акаунт (горе вдясно) отворете меню Абонаменти. След като изберете някой от трите ни плана, автоматично ще се отвори и пълния списък на телевизионните канали включени в него.

Може да платите, чрез дебитна или кредитна карта Visa, Mastercard, American Express, Discover или с PayPal акаунт. Имайте предвид, че след изтичане на предплатения срок на абонамента, подновяването за нов период и заплащането му се извършват автоматично, за да не прекъсва достъпът ви до услугата.

Ние нямаме пряк достъп до вашето платежно средство и платежна информация. В никакъв случай тези данни не минават през наш софтуер и не се съхраняват на наши сървъри. Разплащанията с банкови карти се извършват в партньорство с един от най-големите в света лицензирани портали за плащане - Braintree. Тази компания е собственост на PayPal и е нашия партньор и гарант за сигурност в посредничеството си с финансовите и банкови институции.

Да, достатъчно е да имате банкова карта или PayPal акаунт. Обмяна на валутата ще се извърши автоматично от вашата банка, по курса за деня.

След изтичане на предплатения период, системата автоматично ще поднови абонамента ви за същия период, който сте избрали и ще извърши плащане. Шест дни преди края на периода, ще получите уведомителен имейл за предстоящото плащане. Автоматичното подновяване е с цел да не прекъсва услугата ви, на принципа на всички подобни стрийминг услуги в света.

Можете да смените платежното си средство във видео портала (play.elemental.tv) през вашия Акаунт (горе вдясно) като изберете меню Акаунт, секция Плащане и натиснете върху Въвеждане на платежен метод. След това въвеждате новите данни.

възможно е да изтече валидността на банковата ви карта. Системата ни за разплащане ще изпрати автоматично съобщение на вашия имейл с напомняне. Можете да обновите платежното си средство и през бутона Промяна на платежен метод в писмото.

Може да променяте абонамента си и срока му по всяко време във видео портала (play.elemental.tv) като в Акаунт (горе вдясно) отворите меню Абонаменти. Системата ни за разплащане ще кредитира сумата за неусвоения период (оставащите дни) и тя автоматично ще бъде приспадната от плащането на новата такса (фактура). Направените промени ще се приложат веднага.

във вашия Акаунт (горе вдясно) изберете меню Акаунт > секция Абонамент, там може да видите подробна информация за актуалния ви абонаментен план и датата на подновяването му за нов период (следващото плащане).

влезте във видео портала (play.elemental.tv) и от Акаунт (горе вдясно) отворете меню Акаунт. В секция Плащане ще намерите подробна информация за активния ви абонамент и дължимата такса за следващия период, след приспадане на остатък от предплатени суми. В секция Фактури може да проследите история на предишните ви плащания и да свалите издадените фактури. За всяко плащане автоматично получавате съобщение на имейла, с който е регистриран вашия акаунт и оригинал на фактурата.

Да, абонаментът ще бъде подновен автоматично и ще бъде изтеглена сума за новия период при наличие на въведено актуално платежно средство. Одобрение се изисква само при първото плащане на абонамента.

Не, няма да загубите плащането за този месец. Сумата за неусвоения период (оставащите дни), автоматично ще бъде приспадната от плащането на новата такса (фактура). По всяко време можете да променяте плана си, да удължавате или намалявате периода си, без да губите вече предплатените суми. При наличие на остатъчна сума, тя ще бъде запазена в акаунта ви и ще се приспада автоматично от следващите плащания до изчерпването ѝ.

Най-вероятно не може да се осъществи автоматичното плащане с въведеното платежното средство. Моля да проверите наличността по сметката и валидността на банковата карта. Ако по някаква причина не може да платите с въведеното платежно средство, може да го смените през вашия Акаунт (горе вдясно) като изберете меню Акаунт, секция Плащане и натиснете върху Въвеждане на платежен метод. След това заявете желания абонаментен план.

Можете да прекратите абонамента си без никакви допълнителни ангажименти по всяко време през вашия Акаунт (горе вдясно) като изберете меню Акаунт, секция Абонамент и натиснете върху Прекрати. Друг вариант, за прекратяване на платен абонамент е като премахнете платежното си средство от секция Плащане.

След изтичане на предплатения период ще преминете към Безплатния ни план.

При заявка на абонамент за Elemental.TV може да изпозваш код bartex-11-yahoo-com и ще получиш 35% отстъпа за абонамента. ЗАВИНАГИ.

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ И ПОДДРЪЖКА

За да използвате нашата услуга е необходимо да разполагате с качествена интернет връзка със стабилна скорост и съвременен компютър, смартфон или таблет с браузър (Chrome, Firefox, Opera и т.н.). Препоръчваме браузърът да е обновен до последната си налична версия.

Ако желаете да ползвате услугата на телевизор, предлагаме TV бокс или Android TV приложение, което може да свалите безплатно от Google Play за SONY, Philips, Sharp, Hisense и Xiaomi Smart TV.

Необходима е интернет връзка със скорост минимум 2 Mbps (ниско качество), а за оптимална видео картина (високо качество) - поне 6 Mbps. Скоростта на интернет връзката трябва да е стабилна и с ниска латенция. Elemental.TV е съвременна видео платформа с адаптивно качество на видео сигнала с 4 профила (LOW, MED, HI, HD). Това означава, че качеството на видеото се адаптира спрямо колебанията на интернет връзката, с цел да не прекъсва/насича възпроизвежданото му.

Услугите на Elemental.TV можете да използвате в цял свят, необходимо е само да имате достъп до интернет връзка със стабилна скорост. Качеството на услугата зависи от интернет свързаността между сървърите на Elemental.TV и вашия интернет доставчик. Преди да се преминете към платените ни абонаменти, препоръчваме да тествате услугата с Безплатния ни план. Регистрацията за Elemental.TV не е достъпна на територията на България, поради ограничения, свързани с телевизионните права.

За да ползвате услугите ни на телевизор предлагаме следните два варианта:
1. Android TV приложението ни, което може да свалите от Google Play Store, под името Elemental.TV for Android TV. То е предназначено за телевизори и Set-Top-Boxes с Android TV OS.
2. TV боксът, който предлагаме ще ви даде възможност да ползвате пълноценно абонамента си от Elemental.TV на всеки телевизор с HDMI вход, възползвайки се от удобството на дистанционно управление. Вижте повече тук.
Видео портала на Elemental.TV работи отлично и на Smart TV със съвременна версия на уеб браузър (Samsung, Sony, LG и Philips). Може да тествате с Безплатния ни пакет. Ако не работи коректно, то причината е в браузъра на телевизора. Препоръчваме да опитате да направите ъпдейт до последната налична версия на софтуера на телевизора.
Може да гледате Elemental.TV на вашия телевизор и чрез Chromecast.

Причината да се случват подобни проблеми обикновено е в интернет връзката, с която разполагате в момента или качеството на сигнала, който Elemental.TV получава от телевизионните канали. Това, което може да направите в такъв момент е следното:
1. Рестартирайте браузъра си или изчистете кеша (Ctrl+F5 за Chrome);
2. Проверете скоростта на интернет връзката си към нас на адрес: speedtest.elemental.tv (за Европа) или speedtest-us.elemental.tv (за Северна Америка и Канада);
3. Ако след тези стъпки продължавате да изпитвате проблеми, пишете ни на support@elemental.tv за съдействие.

ПРИЛОЖЕНИЯ И ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Да. Elemental.TV стартира с 25 TV канала, като през следващите 3 години увеличихме техния брой до 60. През настоящата година планираме добавяне и на Video On Demand секция (видеотека) с архив от филми и сериали.

Записите на телевизионните канали са с различна продължителност. Най-кратко пазим музикалните, а най-дълго TV каналите с филми и сериали - до 10 дни назад. Може да разгледате цялото записано съдържание в секция “На запис”.

Да. Планираме да разработим мобилно приложение, за смартфони и таблети (за Android и iOS) в най-скоро време. Очаквайте новини и подробности от нас за новите ни приложения.

Може използвате услугата с вашия акаунт на всякакви устройства и локации, като единственото ограничение е свързано с броя на едновременно активните устройства/екрани. План Премиум ви позволява да гледате едновременно на 4 различни устройства с един акаунт (пример: 2 TV бокса, смартфон и таблет), план Елементал на 2, а Безплатния ни план само на 1 устройство.

Където и да се намирате в сайта, когато кликнете върху логото на желания канал, ще се отвори подсекция с текущи, следващи и архив на записаните предавания от предишните дни.

Лесно е. Влезте в сайта и натиснете върху името на предаването. Ще се отвори списък с всички налични записи, които съдържат това заглавие.
В секция Търсене може да въведете конкретно предаване или ключова дума на кирилица. Ако търсенето не дава резултат, потърсете с различна ключова дума.
възможно е да не намирате дадено предаване, тъй като TV каналът, по който се излъчва не е включен във вашия абонамент или предаването вече не е в архива на дадения канал.

Да. За целта трябва да разполагате с Chromecast устройство и мобилен телефон, таблет или компютър, съвместим с Chromecast.

При заявка на абонамент за Elemental.TV може да изпозваш код bartex-11-yahoo-com и ще получиш 35% отстъпа за абонамента. ЗАВИНАГИ.

Източник: Elemental.TV