Откъде може да си свалим българска книга в Германия

Няма да ви питаме дали мишката изяде книжката, а направо ще ви кажем че електронните книги станаха част от живота на всеки четящ интернет потребител. Четем навсякъде… през почивката на плажа, докато пътуваме в градският транспорт, докато чакаме на опашка пред лекарският кабинет или дори и в тоалетната. Вече има доста ресурси за безплатни книги, но всички са някак си пръснати из безкрайното интернет пространство. Нашата идея беше да съберем всички онлайн библиотеки в един подреден списък. Ще се радваме да ни помагате да го направим голям и пълен. Не е класация, а по скоро каталог, но нека го видим.

Сайтове за сваляне на електронни книги:

Безспорно най-известният ресурс за безплатни онлайн книги. Много добре систематизиран и подреден. Много богат каталог с български и чужди автори. Най-големият плюс на този сайт е, че поддържа OPDS каталог. Тоест, може да добавите този адрес https://chitanka.info/catalog.opds в четеца си или програмата за четене на телефона и да получите целия каталог от книги директно за сваляне, без да се налага да влизате в самия сайт и да ровите.

chitanka.info

Доста приятен сайт с интересни попълнения. Има платени книги и безплатни. Линкът в заглавието води до безплатната секция с книги за сваляне. Големият минус на сайта е, че трябва да се регистрирате за да сваляте книги. Още едно име и парола, което трябва да помните. Към момента, безплатните книги са 915 броя. Заслужава си да се отдели време на този сайт.

booksbg.org

Този каталог съществува от 1999 година. Динозавър в българския уеб! Доста пълен и богат. Неприятното е, че не може да се свалят произведенията, а трябва директно да се четат през сайта. Големият минус е, че за да четеш, трябва винаги да имаш интернет връзка.

slovo.bg

Интересна библиотека, но не особено богата. В Библиотеката има 709 книги, свободни за сваляне и четене! Дизайнът не е от най-модерните, но като е безплатен ресурс, ще го преглътнем.

megimg.info

Новото име на „Книги Спасете Ме“ е „Чети Ме“. Много богата библиотека. Жанровете, които предлага са: Бестселър, Вдъхновение, Психология, Забавление, Себепознание, Българска проза, Световна класика, Тайни, Инвестиции, Мемоари, Политология и Спорт. Заслужава си да бъде разгледана!

4eti.me

Прекрасен руски ресурс, с много книги на български. Обикновено, ако някоя книга липсва по другите сайтове, тук може да я намерите. Не е известно кой и как качва българските книги, но важното е че се поддържа винаги актуален каталога им. Освен български и руски книги, тук може да открите произведения на 41 различни езика. Идеално, ако искате да си упражните някой позабравен език!

Rulit.me

Интересен български ресурс, който предлага около 200 безплатни електронни книги. Дизайна е приятен и лесен за ориентация. Има безплатна и платена секция. Единствено, условието за сваляне на книга, не ми допада. А именно регистрация и създаване на профил. Би било чудесно, ако имаше опцията „Изтегли като гост“.

biblio.bg

Около 400 детски стари български книжки, сканирани и качени безплатно в този сайт. Ето как да запознаете детето си с приказките от вашето детство. Колекцията съдържа световни и български автори. Формата е подходящ за директно качване на електронен четец.

detstvoto.net

Потребителски колекции:

Колекция № 1 – Много богата колекция на неизвестен автор, съдържаща книги, списания и биографии. Всички файлове са подредени по автор. Над 10 GB електронни книги в различни формати.

Колекция № 2 – Малка тематична колекция, включваща езотерика и любовни романи. Материалите са над 2 GB.

Колекция № 3 – Най-голямата колекция книги. 41 GB българско съдържание, подребено по азбучен ред. Един човешки живот няма да стигне да се прочете всичко това.

Колекция № 4 – Книги за детска психология и възрастово развитие. 600 мегабайта материали по темата.

Източник: slojno.com
Автор:  Екип Сложно